Blog

Rood lampje op uw dashboard! Met welk gevoel rijdt u verder?

Dirk Verheul AA

Geplaatst op 13 maart 2017
Door: Dirk Verheul AA

Het waarschuwingssignaal klinkt. Lampjes knipperen op mijn dashboard… Tank bijna leeg! Wat doe ik, doorrijden of tanken? Ik ben al laat. Toch maar doorrijden dus. Mijn gevoel zegt “Ik haal het wel”. Tenminste… als ik mijn rijgedrag aanpas. Dan haal ik net mijn bestemming!Gedachten flitsen door mijn hoofd. Ik begin onzeker te worden. Heb ik niet zuinig gereden sinds mijn laatste tankbeurt? De bodem is in zicht. Teveel toeren gemaakt? Blijkbaar verbruik ik meer brandstof dan verwacht. Volgens mijn gemiddelde had ik meer kilometers kunnen maken op het aantal liters in mijn tank. Er moet iets veranderen!

dashboard

Verantwoord risico?


Als ondernemer kunt u ook voor deze keuze komen te staan. U neemt dagelijks risico’s tijdens het aansturen van uw onderneming. Wel of niet investeren? Waarbij uw gevoel zegt: “Ik red het wel”. Is het ook verantwoord? Niets is zo vervelend wanneer achteraf blijkt dat u bepaalde investeringen beter niet had kunnen doen.

Misschien was de investering niet nodig als u meer inzicht in uw verbruik had. U ziet het aan uw banksaldo. Wat nu? Toch doorgaan op basis van uw gevoel met alle risico’s van dien? De bodem komt sneller in zicht dan verwacht… een waarschuwingssignaal klinkt!

Op weg naar uw doel


U heeft een doel voor de omzet en de kosten. Uw gevoel zegt: “Ik red het wel”. Tussentijds stuurt u wat bij en besluit u iets zuiniger te zijn. Zo kunt u langer vooruit met de beschikbare middelen. Hopelijk haalt u net uw doel…
En dan ineens: uw lampje gaat knipperen!

Gedachten flitsen door uw hoofd, u wordt onzeker. “Wat had ik anders moeten doen?” Eerder naar uw teruglopende meter moeten kijken? Een onbehaaglijk gevoel bekruipt u. De cijfers kleuren rood. Er moet echt iets veranderen.

Bepaal uw norm


U besluit maatregelen te nemen voordat het te laat is! Voortaan wilt u actueel inzicht hebben. Met de juiste middelen is dit mogelijk. Op die manier bent u voorbereid op de toekomst en op onverwachte situaties.

U kunt deze onbehaaglijke gevoelens voorgoed gedag zeggen door extra inzicht in uw onderneming te krijgen. Hoe u dat doet? Door samen met uw accountant (of adviseur) een norm te bepalen. Door uw norm te vergelijken met real time cijfers krijgt u een waardevol beeld van:

  • Omzet en kosten in verhouding tot uw norm

  • Liquiditeitsverloop en prognose en

  • Werkelijke cijfers en forecasting


Neem signalen uit uw onderneming serieus. Zo kunt u op tijd signaleren of extra middelen nodig zijn. Bijvoorbeeld een extra financiering of een kredietverruiming. Of door te besluiten om onderdelen die niet rendabel zijn zo snel mogelijk af te stoten.

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie