Blog

Collega Gerda de Waardt: 'De combinatie werk, studie en sociale leven bevalt me eigenlijk heel goed'

Geplaatst op 9 maart 2017
Door: Visser en Visser

Maarten Don interviewt zijn collega Gerda de Waardt, Assistent-Accountant bij Audit B.V. van vestiging Dordrecht. Lees in dit bloginterview hoe zij omgaat met de combinatie werk, studie en haar sociale leven.

Hoe ben je bij Visser & Visser binnengekomen en wat is nu je functie?


Ik heb eerst een Bachelor en Master opleiding gevolgd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na het afronden van mijn Master ben ik me gaan oriënteren op een baan. In mijn opleiding had ik zoveel mogelijk keuzevakken gevolgd in de richting van accountancy zodat ik makkelijk zou kunnen doorstromen naar de Post Master opleiding voor Registeraccountant. Toch was de keuze voor een baan bij een accountantskantoor niet vanzelfsprekend. Ik heb diverse gesprekken gehad in het bedrijfsleven en kon aan de slag als assistent-controller.

Ondertussen kwam ik via een oud klasgenoot van het voortgezet onderwijs in contact met Visser & Visser. Na een goed gesprek met Leo van der Stelt was ik gelijk overtuigd en dat heeft ertoe geleid dat ik nu bij Visser & Visser Audit werkzaam ben. Ik ben gestart als Junior Assistent maar kon door mijn vooropleiding al snel doorgroeien naar de functie van Assistent-Accountant. Leuk om daarin een bevestiging te krijgen dat je opgedane kennis ook van meerwaarde is in de praktijk!

Was het een bewuste keuze om eerst je Master te halen voordat je de Audit in ging?


Het was voor mij geen bewuste keuze, maar meer een logische vervolgstap op het voortgezet onderwijs. Ik wilde graag verder studeren en had op dat moment nog geen bepaalde baan voor ogen. Daarbij komt dat ik uiteraard ook nog graag even wilde genieten van het studentenleven!

Welke gebeurtenis in je loopbaan is belangrijk voor je geweest?


Het afgelopen jaar stond voor mij in het teken van meerdere belangrijke gebeurtenissen. Op het werk, door de bevordering naar een nieuwe functie, maar niet in de minste plaats ook privé. In september ben ik getrouwd met Nick. De voorbereidingen voor de bruiloft, klussen in ons huis en het afronden van de Post Master opleiding brachten wel de nodige uitdagingen met zich mee. Het afgelopen jaar is daarom wel hectisch geweest. Inmiddels is de rust weergekeerd (en wordt de kluslijst thuis ook steeds korter). Ik heb wel echt mijn eigen plek gevonden.

Wat vind je van de combinatie werk, studie en je sociale leven?


De combinatie bevalt me eigenlijk heel goed. Natuurlijk vraagt het wel om een goede planning en discipline. Ik hou echter wel van een volle agenda en het plannen gaat me goed af, daardoor heb ik ook voldoende tijd vrij heb om gezellig iets te ondernemen met vriendinnen.

Waar mogen we Gerda altijd voor storen (op het werk en privé)?


Ik hou van gezelligheid, dus ik ben altijd in om samen met vriendinnen wat leuks te gaan doen. Daarnaast is het binnen de Audit afdeling algemeen bekend dat je mij wel mag storen voor goede chocola, met een sterke voorkeur voor Tiny Tony Chocolony!

Wil jij je ook verder ontplooien binnen het Auditteam? Bekijk hier onze vacatures!

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie