Blog

Collega Maarten Don: 'De rol van controleleider en data-analist maken het werk voor mij uitdagend'

Geplaatst op 23 februari 2017
Door: Visser en Visser

Gerda de Waardt interviewt haar collega Maarten Don, Controleleider bij Audit & Assurance van vestiging Dordrecht. Lees in dit bloginterview welke uitdagingen hij nog moet aangaan.

Jij bent de data-analist van kantoor. Vertel, wat doe je dan dagelijks?


Binnen Visser & Visser maak ik deel uit van de Task Force Data-Analyse. Dit is een werkgroep die op kantoorniveau verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en inzet van data gedreven oplossingen met meerwaarde voor onze klant én voor de verschillende disciplines binnen ons kantoor. De werkzaamheden zijn heel divers en bestaan uit het ad hoc uitvoeren van data-analyses voor een boekenonderzoek tot het ontwikkelen van gestructureerde data gedreven adviessignalen waarmee we onze klant proactief kunnen adviseren. De persoonlijke Prinsjesdagmailing die we afgelopen september hebben verzonden is hiervan een mooi voorbeeld. In deze persoonlijke mail kregen onze klanten alleen de voor hun relevante maatregelen gepresenteerd inclusief de eventuele financiële consequenties.

Vanuit mijn achtergrond en ervaring binnen de auditpraktijk van Visser & Visser houd ik me ook bezig met het bevorderen van de inzet en kwaliteit van data-analyses bij de uitvoering van de wettelijke controles. Dit varieert van het meedenken in de controle aanpak tot het volledig uitvoeren van data analyses voor collega’s.

Je werkt nu al ruim 8 jaar bij Visser & Visser. Wat zorgt ervoor dat je met plezier naar je werk gaat?


De combinatie tussen de rol als controleleider en data-analist maken het werk voor mij uitdagend. Ik vind het met name belangrijk dat ik voldoende uitdaging heb in mijn werk en dat ik beschik over een gevarieerd klantenpakket. Zo is het een uitdaging om af en toe een nieuwe klant aan mijn klantenpakket toegevoegd te krijgen of tussendoor een spoedopdracht uit te voeren. Van mij hoeft mijn planning niet altijd helemaal vast te staan. Het mag best weleens wat minder strak en vast zijn. Ook mag er best wat druk achter een opdracht bestaan.

Momenteel is het mijn uitdaging om van het uitvoeren van data-analyses een gestructureerd proces te maken. Het leuke aan data-analyses is dat je direct resultaat ziet en je bezig bent met het maken van een zelfstandig product.

Hoe ziet jouw ideale werkdag er over 5 jaar uit?


Ik hoop mij binnen 5 jaar specialist data-analyse te mogen noemen in plaats van controleleider. In dat geval zal ik niet meer dagelijks enkel bezig zijn met audit werkzaamheden, maar voornamelijk met het kantoorbreed uitvoeren van data-analyses. Deze data-analyses kunnen wel ten behoeve van de audit praktijk worden uitgevoerd, maar kunnen natuurlijk ook worden uitgevoerd ten behoeve van andere disciplines. Daarnaast zou ik het een mooi toekomstperspectief vinden om klanten op kwartaal-, maand- of zelfs continue basis zekerheid te kunnen verlenen op basis van data-analyses.

Wat moet je doen om dat te realiseren?


Ik wil mijn rol als data-analist steeds verder uitbreiden. Momenteel combineer ik mijn rol als data-analist met de functie van controleleider. Op termijn hoop ik mij fulltime te focussen op het uitvoeren van data-analyses. Daarnaast is het van belang dat wij proberen steeds meer relevante data te verkrijgen en te combineren om deze in te zetten voor onze klant. Dit vereist het gestructureerd verzamelen en vastleggen van data. Nog genoeg uitdagingen dus!

Wil jij je ook verder ontplooien binnen het Auditteam? Bekijk hier onze vacatures!

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie