Blog

Marcel Fierens in Dordrecht: klanten bijstaan in hun ondernemerschap

Geplaatst op 30 januari 2017
Door: Visser en Visser

Marcel Fierens is begin 2017 teruggekeerd op zijn oude nest: Dordrecht. De lokale markt heeft er met zijn komst een vertrouwd gezicht bij. Mét een berg ervaring en een motivatie waar je U tegen zegt. Visser & Visser stelt hem aan u voor.Hoe sta je in je kracht? Zit je nog op de goede plek? Doe je nog waar je goed in bent?
Het waren deze vragen die Marcel Fierens in het voorjaar van 2016 aan het denken zetten. “Het was tijdens een bijeenkomst met alle partners van Visser & Visser. Ik moest mezelf focussen op wat ik echt leuk vond. Die gerichte vragen deden me beseffen dat een nieuwe rol op een andere plek mij weer beter in mijn kracht zou zetten.”
Als vestigingsleider in Gorinchem was Marcel voor zijn gevoel dagelijks met veel dingen tegelijk bezig. “Ik heb weer een keuze gemaakt voor wat ik het liefste doe. Het antwoord op die vraag was niet eens zo moeilijk: terug naar de basis van mijn vak. Daar waar mijn passie ligt. Klanten bijstaan in hun ondernemerschap en een nieuw netwerk opbouwen. En dan het liefst in mijn vertrouwde omgeving: Dordrecht. Het meest spannende is dat je op zo’n moment constateert dat je eigenlijk moet loslaten wat je al jaren doet".
"Het belangrijkste is dat je kiest om te doen waar je energie van krijgt en waar je goed in bent.”

 Meer slagkracht


Marcel werkt intussen 28 jaar in de accountancy. Na zijn accountantsopleiding werkte hij bij diverse grote en kleine accountantskantoren. Vanaf 2003 runde hij – samen met een compagnon - zijn eigen bedrijf: Van Noord Accountants in Gorinchem. “Drie jaar geleden hebben we dat kantoor ingebracht bij Visser & Visser. Dat gaf ons als organisatie meer slagkracht.” Samen met zijn compagnon bleef Marcel leidinggeven. Ze traden ook toe tot de directie van Visser & Visser.

Begin 2017 droeg Marcel de leiding van het kantoor Gorinchem over aan zijn collega Harro de Haan. Samen met collega Marco Ruit is Marcel nu het gezicht van Visser & Visser in de Drechtsteden. “Ik sta weer in mijn kracht. Wat ik achter me laat, is het verantwoordelijk zijn voor een vestiging en alle medewerkers. Ik laat daarmee echt bepaalde zaken los. Ik kan me nu volledig focussen op mijn netwerk. En dat is precies het doel: onze business in de Drechtsteden uitbouwen.”

Jongensdroom


Marcel spreekt over zijn jongensdroom die hij opnieuw najaagt. “Als kind wilde ik al accountant worden. Ik ben graag bezig met mensen. De menselijke factor aan ons vak vind ik heel boeiend. Ik wil echt wat voor ondernemers betekenen en breng hen graag toegevoegde waarde en inhoud. Voor mezelf heb ik intussen wel de behoefte om me nóg verder te verdiepen, zodat ik nog meer kan bieden. Daarom start ik binnenkort met de opleiding Bedrijfskunde.”

Bijblijven en jezelf onderscheiden


De behoefte om zijn kennis te verdiepen, heeft volgens Marcel alles te maken met de ontwikkelingen binnen het vakgebied. “Die gaan razendsnel. IT verandert de accountancypraktijk en biedt nieuwe mogelijkheden zoals financiële en operationele dashboards. Je moet bijblijven en jezelf blijven onderscheiden. Informatie komt voortaan razendsnel tot ons. Als accountant moet je focussen op alle ontwikkelingen en deze proactief terugkoppelen naar de klant. Gelukkig heeft Visser & Visser hiervoor alle mogelijkheden vanuit ICT.
“Als de markt beweegt, denken wij direct mee met onze klanten en kunnen we ook ernaar handelen.”

Ter voorbereiding op zijn nieuwe rol in Dordrecht heeft Marcel zich ook weer verdiept in het acquireren. “Dat moet ik structureel vorm gaan geven nu. Het voelt alsof ik voor de tweede keer voor mezelf begin. Ik bouw mijn netwerk weloverwogen op en ga gestructureerder te werk in het uitbouwen van mijn netwerk.”

Regionaal netwerk


Zijn netwerk loopt volgens Marcel van Gorinchem tot Dordrecht. “In de Drechtsteden en Alblasserwaard. De meerwaarde die ik dit regionale kantoor van Visser & Visser te bieden heb, is mijn brede ervaring. Ik werk ruim 20 jaar in de accountancy. Ik ben een echte generalist. Ik houd ervan om met ondernemers te klankborden en spiegelen.”Naar eigen zeggen is Marcel daar ook goed in. “Als leidinggevende heb ik goede en minder goede economische tijden meegemaakt. Ik heb mensen moeten ontslaan en moeten aannemen".

 
"Als ondernemer kan ik me goed inleven in een klant en ook meevoelen met die klant".

Visie op ondernemen


Dat meevoelen met de klant is volgens de 45-jarige accountant erg belangrijk. “Je gaat soms veel verder dan alleen inhoudelijk adviseren. Hierbij draait het altijd om tact en gevoel. Op de juiste momenten inhouden en op andere momenten juist lef tonen en doorpakken. Een ondernemer aansporen om iets te doen en ongevraagd advies geven als je dat als accountant nodig vindt. Klanten stellen dit meedenken en -voelen erg op prijs. Uiteraard ook dat ik mijn kennis en kunde altijd op peil heb. Want alleen ervaring en inlevingsvermogen zijn in ons vak niet voldoende.”

Marcel zit voor zijn gevoel ‘weer goed in zijn rol’. “Ik weet wat ik wil en waar mijn kracht zit. Ik wil ondernemers in de markt met elkaar verbinden en zo een krachtig netwerk opbouwen en elkaar versterken".
Alleen loop je sneller, maar samen kom je verder!”

Hier vindt u meer informatie over kantoor Dordrecht.

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie