Blog

Henry van Hattem: Samenwerken brengt je op een hoger niveau

Geplaatst op 9 januari 2017
Door: Henry van Hattem AA RB

Wie ooit wel eens gekanood heeft kent het volgende gevoel vast: als tiener deed ik met vrienden eens een kanowedstrijdje. Wij waren met zijn drieën, maar er was één éénpersoonskano en één tweepersoonskano en we hadden maar twee roeispanen per kano. De éénpersoonskano had vanwege het lichtere gewicht al snel een voorsprong, maar naar verloop van tijd haalde de andere kano de eenling in. U raadt het al, het team van twee werkte samen en roeide om de beurt. Samenwerken brengt je uiteindelijk op een hoger niveau.


Samen verder met… een ander


 Samenwerken is in feite succesvol omgaan met andere mensen om het gewenste doel te bereiken. Laten we eerlijk zijn: er zijn legio voordelen te noemen om samen te werken. Hieronder noem ik  slechts enkele:

  1. Diversiteit. Verschillende persoonlijkheden bieden een andere kijk op de situatie en verhogen draagkracht.

  2. Tijd. Een van de meest kostbare zaken van de mens, je hebt niet overal zelf tijd voor.

  3. Kwaliteiten. Niemand kan alleen alle complexe vraagstukken oplossen. Je kunt immers niet alles weten. De nadelen bestaan met name uit flexibiliteit, een wellicht langzamere doorlooptijd en her en der mogelijk een concessie doen.


Al met al biedt samenwerken veel voordelen.

Een mooi voorbeeld over samenwerken vind je ook in de natuur. Denk eens aan een vlucht ganzen die in een V-formatie vliegt. Er zijn legio lessen uit te halen. Dwaal eens met uw gedachten af en som eens een lijstje voordelen op die u naar boven haalt als u daaraan denkt. Ik kom tot meer dan tien…

Samen verder met… Visser & Visser


Ik was ooit bij een lezing van een succesvolle ondernemer. Toen hem gevraagd werd wat hem zo succesvol gemaakt had, antwoordde hij: "Ik heb altijd adviseurs ingeschakeld om met mij samen te werken op de gebieden waar mijn persoonlijke kwaliteiten onvoldoende ontwikkeld zijn." Ik denk dat hij daarmee de spijker op zijn kop sloeg. De kunst is om je zwaktes te (h)erkennen.

Mijn dagelijkse werk bestaat juist uit dit werk. Ik - wij- helpen ondernemers om hen met onze kwaliteiten te ondersteunen op de gebieden waar ze zelf onvoldoende kennis hebben. En wat ik zelf niet weet, kan ik vaak uit onze organisatie putten bij een van onze specialismen zoals bijvoorbeeld collega's van corporate finance, Refine-IT of HRM-adviseurs. Daarnaast werken wij samen met andere partijen, bijvoorbeeld PrimeGlobal bij internationale dienstverlening.

Uit deze vorm van samenwerken kunnen we voor onze klanten - voor u als ondernemer - uiteindelijk het beste advies geven en hem laten groeien tot een hoger niveau.
Want samen kom je immers verder. Ik rond af met een uitspraak van Henry Ford:
Bij elkaar komen is een begin. Bij elkaar blijven is vooruitgang. Met elkaar samenwerken is succes.

 

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie