Blog

Hans Everse in Goes: Samen kom je verder

Geplaatst op 14 december 2016
Door: Visser en Visser

“Toen ik vroeger als jongen op de veiling kwam, zag ik een tweedeling. Je had een groep die de schuld van veel zaken bij een ander of de omstandigheden legden. En je had een groep die meer keek naar wat zij zelf deden en wat beter kon.” Hans Everse ziet de tweedeling nog dagelijks in de praktijk. “De wereld is veranderd en gaat nog meer veranderen. Dat komt door de vrije economie en er is bovendien veel informatie beschikbaar. Misschien wel teveel, waardoor ondernemers soms niet meer weten welke keuzes ze kunnen of moeten maken. Onze rol is om bedrijven te helpen met het inzichtelijk maken en duiden van informatie en ontwikkelingen”. Hans Everse Goes“De wereld is complexer geworden, door de invloed van globalisering en internet. Je kunt niet meer zeggen: Ik wacht wel tot de klant het grint op komt rijden. Dat gebeurt niet meer en komt ook niet meer terug. Ik zie dat grenzen verdwijnen, internationaal liggen er ook nog veel mogelijkheden voor bedrijven. Hoewel je wel ziet dat landen verschillen, zeker op het vlak van bedrijfseconomische processen. Daar liggen voor ons ook gelijk de kansen.” Hans heeft ruim 20 jaar ervaring als accountant en werkte daarbij in meerdere provincies. Op de vraag waarin de Zeeuwse markt verschilt van andere delen in Nederland, zegt hij resoluut: “Zeeuwse klanten zijn heel trouw. Ze veranderen niet snel. Ik herken daarin de calvinistische aard: hard werken door mouwen op te stropen. Ik zie dat die instelling bij veel bedrijven rendeert.”

Kansen in Goes

Een paar jaar geleden zag Hans kansen in de markt om met een kantoor in Goes te starten. “Natuurlijk woon ik hier en ken ik de mensen en de omgeving. Maar alleen daarmee maak je niet het verschil. Visser & Visser heeft een andere visie dan andere accountantskantoren en daarmee een aanpak die er nog niet was in Zeeland.”
Natuurlijk woon ik hier en ken ik de mensen en de omgeving. Maar alleen daarmee maak je niet het verschil.

“Die onderscheidende filosofie uit zich in het ondernemen met de ondernemer. Je moet goed weten wat er speelt bij een klant. Daarvoor werken wij in teamverband samen met de ondernemer. We stellen samen doelen en stippelen de weg uit, gaan niet zomaar aan een paar knoppen draaien. Samenwerken met de ondernemer, aan de achterkant volgen dan vanzelf gerichte adviezen en het administratieve proces. Zo krijgt een ondernemer meer rendement uit zijn bedrijf.” Visser & Visser Goes

Software als belangrijke pijler

“Visser & Visser heeft veel ICT-kennis in huis, waarmee we ondernemers goed kunnen ondersteunen. Met onze software kunnen we cijfers duiden, alle informatie naar boven halen. Deze gegevens zijn altijd actueel. We kunnen heel gericht meten en sturen bij de klant.”
We stellen samen doelen en stippelen de weg uit, we gaan niet zomaar aan een paar knoppen draaien.

Hans komt terug op zijn verhaal van de veiling: “Je moet als ondernemer naar jezelf kijken. Wij helpen daarin mee door cijfers van een onderneming naar boven te halen, overzichtelijk te presenteren en vooral door duiding te geven. Doordat we sterk zijn in het toepassen van ICT-oplossingen creëren we waardevolle adviezen voor de ondernemer. We geven praktische handvatten om de bedrijfsvoering te verbeteren en soms zijn we ook een spiegel voor de ondernemer. De ervaring en kennis die we zelf opdoen gebruiken we ook weer bij onze klanten.”

Samen kom je verder

“Je kunt alleen wel van alles willen, maar je hebt een team nodig. We werken vanuit een platte organisatie, waarbij iedereen een verschillende rol heeft. In z’n kracht staat. Als je deze kennis samenvoegt, dan heb je de klant echt iets te bieden. En je moet in deze tijd snel kunnen schakelen, want je hoort en ziet zo veel. Zo kunnen we aandacht aan de klant geven.” accountancy Goes Al pratend met Hans valt zijn enorme gedrevenheid op. Volgens hem komt dat doordat hij zelf ook ondernemer is. “Bij Visser & Visser werken we met een partnerstructuur, wat inhoudt dat ik zelf verantwoordelijk ben voor het kantoor in Goes. Omdat je zelf ook je ervaring als ondernemer meebrengt, kun je snel schakelen met een ondernemer."
Omdat je zelf ook je ervaring als ondernemer meebrengt, kun je snel schakelen met een ondernemer.

"Ik kom uit een gezin waar altijd hard werd gewerkt. Het ondernemende zit bij ons in de familie. Ik vind het heerlijk om met ondernemers te sparren. Sommige klanten vragen letterlijk wat ze moeten doen en dat zie ik als een groot compliment. Wij zijn dan blijkbaar het klankbord voor ze.” De focus bij Visser & Visser in Goes ligt vooral op de bedrijven die in Zeeland gevestigd zijn. Hans ziet daarin nog veel kansen, juist voor de Zeeuwse bedrijven: “Internationaal gezien is er ook ruimte. De havens in Terneuzen en Vlissingen laten verdere groei zien en daarvan profiteren ook de daaraan gerelateerde bedrijven. Je ziet dat er meer centralisatie ontstaat, dat komt ook door de verbindingen over en onder water met bijvoorbeeld de Westerscheldetunnel en de bruggen. Ook het toerisme zal doorgroeien: er zijn plannen genoeg.”
We willen klanten helpen die op onze filosofie aansluiten. Dat we groeien is een gevolg daarvan, geen doel op zich.

Meer lezen over het team van Visser & Visser in Goes? Lees dan ook het interview met Dirk Verheul.

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie