Blog

Collega Christel Kraaijeveld: 'Medewerkers tot echte professionals ontwikkelen'

Geplaatst op 12 december 2016
Door: Visser en Visser

Arie Plug interviewt zijn collega Christel Kraaijeveld, Controleleider bij Audit & Assurance van vestiging Dordrecht. Lees in dit bloginterview over haar enthousiaste rol als mentor.

Christel, wat vind je leuk aan je werk?

Eigenlijk vind ik heel veel dingen leuk. Allereerst het contact met klanten. Ik vind het een extra uitdaging als je iets voor een klant kunt betekenen. Hulp bieden en met ideeën komen die een klant als toegevoegde waarde ervaart vind ik daarin het leukste. Een audit uitvoeren voor klanten die het puur als een ‘moeten’ ervaren, geeft mij weinig voldoening. Gelukkig heb ik dat soort klanten niet in mijn portefeuille! Naast het klantencontact vind ik het ook belangrijk om binnen het controleteam zorg te dragen voor goede verhoudingen en goed overleg met elkaar. Een goed functionerend controleteam presteert beter in kwaliteit en kan ook richting de klant een betere meerwaarde bieden. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar de ruimte gekregen om ook tijd te besteden aan HRM taken. Dit is specifiek voor het HRM beleid van discipline Audit. Hierbij mag ik meedenken over bijvoorbeeld het personeelsbeleid, personeelsplanning voor de toekomst en last but not least: alle uitjes organiseren;)

Waar en hoe ondersteun je het thema ‘aandacht aan de mens’ (personeel/mentorschap/coaching)?

Naast het werkzaam zijn als controleleider bij auditopdrachten besteed ik gemiddeld één dag per week aandacht aan HRM. Door invulling van die rol ben ik mentor van alle assistenten geworden en hebben we per medewerker samen een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld met daarbij de doelstellingen voor komende jaren. Deze doelstellingen kunnen zeer divers zijn, bijvoorbeeld op vaktechnisch gebied maar ook de ontwikkeling van de soft skills in ons beroep. Op coachende wijze proberen we medewerkers tot echte professionals te ontwikkelen. Het voordeel van controleleider zijn en betrokken zijn op HRM gebied is dat je weet wat er speelt onder de collega’s. De samenwerking met je collega’s en directie zorgen ervoor dat er hele korte lijnen zijn en dat je snel kunt acteren op wensen en behoeften.

Hoe geef je hier verder invulling aan?

De invulling van mijn taak is behoorlijk mensgericht. Ik zie dit echt als een aanvulling van wat de assistenten tijdens hun studie meekrijgen. Tijdens de studie wordt wel steeds meer aandacht besteed aan persoonlijke vaardigheden, maar het blijft toch sterk gericht op de inhoud. Zeker de starters vanaf het VWO worden in het diepe gegooid als ze aan de opleiding beginnen, bij hen is het zeker van belang om hier sturing aan te geven. Zo zijn we vorig jaar gestart met een cursus soft skills ‘Communiceren met impact’ om op elk functieniveau hier blijvend aandacht aan te geven en door te ontwikkelen.

Wat weten we nog niet over jou?

Na het behalen van mijn bachelor heb ik serieus nagedacht om mijn carrière bij defensie te gaan voortzetten. Ik ben naar een open dag geweest en was erg enthousiast. De combinatie van enerzijds financieel bezig zijn en anderzijds de spanning trok mij wel. Uiteindelijk hebben privéomstandigheden ertoe geleid dat het niet zover is gekomen.

Als je voor één dag een ander beroep mag kiezen, wat zou dat dan zijn?

Ik kom dan toch terug op wat ik net gezegd heb, ik zou dan een baan willen met aanzienlijk meer adrenaline en spanning. Bijvoorbeeld deel uitmaken van een arrestatieteam of de opsporingsdienst. Een combinatie van werk met actie en spanning lijkt me geweldig! Wil jij je ook verder ontplooien binnen het Auditteam? Bekijk hier onze vacatures!

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie