Blog

Internationaal zakendoen: schakel een adviseur met subsidie in!

Geplaatst op 13 oktober 2016
Door: mr. Erik Klop

Wordt de wereld kleiner of wordt uw bereik groter? Het laatste is uiteraard het geval. Het MKB in Nederland is inmiddels internationaal zeer actief. Heeft u hierbij fiscale of juridische ondersteuning nodig? MKB-ondernemingen kunnen hiervoor een kennisvoucher aanvragen. Daarmee wordt 50% van de kosten van het internationaal advies vergoed met een maximum van € 2.500 ex. btw. Lees in dit blog welke vraagstukken u tegen kunt komen wanneer u internationaal zaken gaat doen en hoe u in aanmerking komt voor een adviseur met subsidie.


Een adviseur met subsidie


Door internationaal zakendoen ontstaan ook internationale vraagstukken op fiscaal en juridisch gebied. Vraagstukken die ik in de praktijk tegenkom zijn de volgende:

  • Moet ik een buitenlandse entiteit oprichten voor mijn business of kan ik gewoon leveren vanuit mijn Nederlandse BV?

  • Ik verkoop via mijn website aan particulieren. Moet ik nu Nederlandse btw rekenen of juist buitenlandse?

  • Ik importeer uit Azië. Met welke importheffingen krijg ik te maken en waarom moet ik btw betalen bij de douane? Kan dat slimmer?

  • Een werknemer van mijn bedrijf werkt voornamelijk in het buitenland. Ben ik buitenlandse loonbelasting verschuldigd?

  • Mijn omzet in het buitenland neemt toe. Ik overweeg een kantoor te openen of een loods te huur: ben ik nu ook buitenlandse winstbelasting verschuldigd?

  • Hoe ga ik om met transfer pricing als ik lever aan buitenlandse dochterondernemingen?

  • Ik heb Nederlandse algemene voorwaarden. Gelden die ook in het buitenland?


adviseur met subsidie

Voorkom dubbele belastingheffing

Stuk voor stuk vragen die een enorme impact kunnen hebben op de bedrijfsvoering wanneer achteraf blijkt dat foutief is gehandeld. Dubbele belastingheffing ligt op de loer en dat wil niemand! De internationaal betrokken fiscalisten van Visser & Visser voldoen aan de eisen om in aanmerking te komen voor subsidie. Wij maken daarbij ook intensief gebruik van onze partners uit ons netwerk van PrimeGlobal.

Het inschakelen van een adviseur wordt sinds 10 oktober 2016 gestimuleerd vanuit de overheid. Meer informatie en de voorwaarden vindt u op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/starters-international-business-sib/kennisvouchers.

Gesubsidieerd advies, dit is uw kans!

ca. {distance}
Wij kunnen binnen ca. {duration}
bij u zijn vanuit {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Voor vragen en/of een afspraak maken kunt u contact opnemen met {select}

{add}
{zip} {cty}
Telefoon: {phn}
Email: {eml}

Bezig met bepalen van de locatie