Een onafhankelijke gesprekspartner

Mediation

Samen verder met mediation. Op zakelijk terrein of binnen (familie)ondernemingen kunnen de verhoudingen flink verstoord zijn. Conflicten zijn daarvan dan het gevolg. Het inzetten van mediation helpt met een objectieve en professionele aanpak bij het oplossen of beheersbaar maken van conflicten van persoonlijke of zakelijke aard. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van conflictbemiddeling en zakelijke mediation. 

Neem contact met ons op

Conflictbemiddeling

Wanneer u en uw (zaken)relatie het niet met elkaar eens zijn en er samen niet uit kunnen komen, zorgt een professionele conflictbemiddelaar ervoor dat u met elkaar om de tafel gaat. Samen gaan we op zoek naar een oplossing die u beiden tevreden stelt. Mediation, ook wel conflictbemiddeling genoemd, heeft dus een gevoel van voldoening aan beide kanten als doel.

Zakelijke mediation bij arbeidsconflict

Wilt u zakelijke mediation inzetten om een arbeidsconflict op te lossen? Schakel dan een arbeidsmediator of registermediator in. Mediation bij een arbeidsconflict vergt namelijk andere kennis en expertise dan bemiddeling in persoonlijke sferen. Arbeidsconflict mediation kan bijvoorbeeld ook hand in hand gaan met juridische aspecten die van invloed zijn op de toekomst van uw bedrijf.

“Ik heb mij in 30 jaar gespecialiseerd in begeleiding van ondernemers, directies en aandeelhouders. Mijn klanten geven aan dat ze mij zien als bruggenbouwer, analyticus en pro-actief adviseur. Vanuit mijn financiële en fiscale achtergrond heb ik mij breed ontwikkeld tot klankbord en strategisch adviseur met kennis van bedrijfseconomie, ondernemingsrecht en business valuation. Omdat ik merkte dat er vaak conflicten zijn, die met een professionele aanpak op te lossen zijn, besloot ik een aantal jaar terug de opleiding tot Register Mediator te volgen. ”

Marcel Fierens, Accountant
 

Samen werken aan een aanvaardbare oplossing

Visser & Visser helpt u graag bij verschillende zakelijke conflicten:

  • Overnames: Bij een overname kunnen de gemoederen hoog oplopen. Het bedrijf waaraan u jaren heeft gewerkt, wilt u bij een overname uiteraard in goede handen achterlaten. En wanneer u zelf een bedrijf van een ander overneemt, wilt u dit natuurlijk ook onder de meest ideale omstandigheden doen. Om voor beide partijen tot een optimale situatie te komen, kan zakelijke mediation de oplossing bieden. 
  • Conflicten tussen aandeelhouders en bestuursleden: Zijn aandeelhouders en leden van het bestuur het niet altijd met elkaar eens? Soms is dat goed; het levert nieuwe inzichten op. Echter kan het ook leiden tot onderlinge arbeidsconflicten. Een conflictbemiddelaar van Visser & Visser weet er raad mee om zulke situaties in goede banen te leiden. Als autonome gesprekspartner denkt hij met u mee. 
  • Familiebedrijven: Samenwerken met familie heeft veel voordelen, maar kan soms ook lastig zijn. Wilt u een onderling conflict oplossen met een derde onafhankelijke partij aan tafel? Schakel dan gerust een arbeidsmediator van Visser & Visser in. 
  • Conflicten in de persoonlijke sfeer: Ook privé-omstandigheden kunnen tot schade aan uw bedrijf leiden. Denk aan conflicten rondom een echtscheiding, ziekte of overlijden. Deze situaties zijn vaak al vervelend genoeg. Conflictbemiddeling kan u helpen om hier op een goede manier samen uit te komen. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van conflictbemiddeling voor uw situatie? Visser & Visser helpt u graag met arbeidsmediation, zakelijke mediation of conflictbemiddeling op persoonlijk gebied. Leg ons gerust uw situatie voor. Samen kom je verder! 

Neem contact met ons op

Lees onze specials

Omdat we u graag inspireren

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

46EBAAA4-0E2F-4D6D-BB3D-982D08E25767

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur