btw teruggaaf zonnepanelen

Heeft u als particulier zonnepanelen gekocht? Dan heeft u recht op teruggaaf van de betaalde btw! Deze teruggaaf loopt bij een gemiddeld systeem al snel op tot een bedrag van € 800 tot € 1.000! Visser & Visser Belastingadviseurs regelt dit volledig voor u! Dit bespaart u administratieve rompslomp en biedt u tevens zekerheid over de teruggaaf van de betaalde btw.

btw teruggaaf zonnepanelen

Waarom krijgt u de btw terug?

Als u als particulier zonnepanelen koopt, heeft u recht op teruggaaf van de betaalde btw. Dit is het gevolg van een uitspraak van de hoogste Europese rechter. In het Fuchs-arrest (20 juni 2013) heeft het Hof van Justitie EU namelijk beslist dat eigenaren van zonnepanelen die duurzaam tegen vergoeding opgewekte elektriciteit leveren aan de energieleverancier btw-ondernemer zijn. Vaststaat dat u recht heeft op btw-teruggaaf bij aanschaf van zonnepanelen, ongeacht het soort elektriciteitsmeter dat gebruikt wordt. Hiertegenover staat dat slechts een gering btw-bedrag afgedragen moet worden vanwege de geleverde stroom aan uw energiebedrijf (forfaitair te bepalen).

Wie heeft recht op de teruggaaf van btw?
Gaat u zonnepanelen aanschaffen of heeft u uw zonnepanelen laten installeren na 20 juni 2013, dan heeft u sowieso recht op de teruggaaf van de btw. Hieronder leest u wat u moet doen om de teruggaaf te realiseren. Zijn uw zonnepanelen al geïnstalleerd vóór 20 juni 2013? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.

Tijdelijk registreren bij de Belastingdienst
Als u de betaalde btw op de aanschaf van de zonnepanelen niet terug wilt ontvangen hoeft u niets te doen.
Wij adviseren u echter geen geld te laten liggen. Door u in het jaar van aanschaf te registreren als btw-ondernemer krijgt u de btw op de aanschaf terug. Omdat het af te dragen bedrag in latere jaren ruim onder de grens van de kleineondernemersregeling (KOR) blijft, hoeft u in latere jaren niets af te dragen. Sterker nog, u kunt zich direct weer afmelden, zodat u verder geen btw-aangiften meer hoeft in te dienen.
Natuurlijk betekent dit dat er administratief een aantal zaken geregeld moeten worden. Wij kunnen dit volledig voor u verzorgen. Wij melden u aan als btw-ondernemer, wij verzorgen uw btw-aangiften en regelen voor u in het volgende jaar weer uw afmelding.

Vragen en antwoorden
Bekijk hier een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Zonder zorgen
Wij regelen dit hele traject voor u voor een totaalprijs van € 195,- exclusief btw. Zo ontvangt u zonder zorgen uw btw terug!

 Heeft u vragen? Stuur dan een email naar zonnepanelen@visser-visser.nl